sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Relaa, ja leivo leipä

Rentoudun leipomalla, kunhan saan siihen ensin inspiraation. Monivaiheiset taikinat kiinnostavat minua. Eilen leivoin suolaisia bretzeleitä. Jouluksi olen löytänyt pari muutakin mielenkiintoista reseptiä maailmalta, jotka aion toteuttaa. 

Ei ole parempaa kuin tuoreen leipomuksen tuoksu keittiössä. Bretzelit maistuvat hyvälle vaikkapa keitettyjen ruusukaalien ja puolukkahillon kera.

                              "Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme".

Äitini lapsuudessa 1950-luvulla oli naapureilla tapana viedä vastaleivottu leipä perheeseen, jonne syntyi uusi lapsi. Tapa olisi yhä kaunis tässäkin ajassa.

Yhtä kaunis tapa on alttaripöydällä, jossa tarjolla on leipä ja viini. Sinun ja minun edestäni annettu ja vuodatettu.

Pyyntö jokapäiväisestä leivästä on tärkeä. Jokapäiväinen ruoka, työ ja toimeliaisuus - niistä me elämme. Jokapäiväinen lepo on yhtä tärkeä  - siitä me virkistymme. Rukoile ja työtä tee. Ilman ihmisen toimeliaisuutta ei leipä tule pöytään. Ilman rukousta emme jaksa toimia.

Anna meille tänäkin päivänä meidän jokapäiväinen leipämme.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Relaa, ja leivo leipä

Rentoudun leipomalla, kunhan saan siihen ensin inspiraation. Monivaiheiset taikinat kiinnostavat minua. Eilen leivoin suolaisia bretzeleitä....